Posted by: europuzzle | April 20, 2010

Melodia saptamanii-4/ Helsinki: Orasul Distractiilor Nocturne

Articol scris de  Chucky

Viata de noapte este efervescenta in Helsinki ca de altfel in toate marile capitale ale Europei. Cluburile, insa, se deschid de obicei decat dupa ora 22 si se inchid la primele raze de soare, asadar daca esti o “bufnita” de noapte iata inca un loc pe gustul tau.


In majoritatea cluburilor trebuie sa ai 20 ani ca sa poti intra, finlandezii fiind destul de stricti in aceasta problema, asadar ai grija sa nu-ti uiti actele de identitate prin vreun taxi. Din fericire toate cluburile si barurile graviteaza in jurul centrului orasului, cam ca in Bucuresti asadar gasirea lor nu este o problema; Destul de important aici insa,  este codul vestimentar, dupa care iti poti foarte usor da seama ce fel de distractie cauta finlandezii. Daca vizitatorii se vor simti la fel de comod intr-o pereche de jeansi sau intr-o toaleta de seara, nu acelasi lucru putem spune si despre locuitorii Helsinki-ului. “Schimbul 1” vine aici sa ia cina si indica acest lucru prin eleganta cu care isi afiseaza modernitatea hainelor de gala, iar “schimbul 2” ajunge la ore tarzii in noapte special pentru a petrece in cluburile in care se danseaza si poarta o vestimentatie extravaganta si excentrica.


Printre cele mai cunoscute baruri se afla ‘THE ICE BAR’- unde temperatura este de        – 5ºC iar la intrare ti se ofera si o pereche de manusi pe langa stampila de rigoare; “TAVASTIA” – cel mai faimos club de muzica rock din Finlanda, este un loc in care mai degraba se audiaza concerte live decat se danseaza, acesta nefiind un punct slab ci dimpotriva, daca vrei bilet sau sa rezervi o masa acolo trebuie sa te anunti cu cel putin o saptamana inainte! DTM este un bar cu adevarat celebru in capitala, fiind cel mai mare de acest gen din Scandinavia; si cand zic “gen” ma refer chiar la gen, adica nu o sa mai mentionez, ca sper ca intelegeti voi, daca nu, un search rapid pe Google si s-a rezolvat!;)

Dupa aceasta considerabil de mica incursiunea in lumea “pacatelor”, veti vrea probabil, sa mergeti si la biserica de ce nu!? Cea mai potrivita este Biserica Pietrei, construita din piatra solida si se numeste Temppeliaukion Kirkko. De ce tocmai aceasta?! Simplu,se afla tot in centrul orasului!

Cam atat pentru astazi, Enjoy si spuneti NU drogurilor!

Advertisements

Responses

  1. Nu, drogurilor. Nu, nu!
    Frumos articol, tanti. Sa cresti, mare, mandra si frumoasa. God bless you!


Categories

%d bloggers like this: