Posted by: europuzzle | April 8, 2010

Castele bantuite

Articol scris de Mede & Mada

Dragi ,,copii’’, va vom povesti despre un taram indepartat de pe o planeta indepartata si albastra… Europa, taramul de pe planeta Albastra, este un loc mirifc, bogat, plin de cultura, mituri si legende. Eu va voi vorbi despre legendele fantomelor.

In urmatoarele randuri doresc sa va captez atentia cu povesti despre castele; si nu orice tip de castele, ci dintre cele bantuite.

Initial cand vorbim despre castele ne gandim la aura lor gotica care ne fascineaza trimitandu-ne cu gandul la povesti cu cavaleri si domnite, la drame medievale si la o glorie de mult apusa. Insa eu am ales sa discut despre partea mai intunecata a acestora; fiind sau nu adevarata. Sper sa va placa sa o auziti si sa incercati sa va imaginati evenimentele din spatele presupuselor fenomene.

Primul dintre castelele bantuite despre care o sa va povestesc  este  Castelul Bran. As dori sa marturisesc ca am fost acolo si nu am vazut nici o fantoma, dar turistii straini il considera bantuit. Inspanmantatoarea scara sapata in stanca, frumoasele balcoane, rolul de aparare…  fantome si legendele cu vampiri…toate reprezinta Castelul Bran.

Castelul este asezat sus pe o stanca, si este invaluit in mister…se crede ca a fost construit de cavalerii templieri si dupa ingrijit de sasii din zona. Se crede si ca aici ar fi fost casa lui Dacula, dar nici macar nu se stie sigur daca Vlad Tepes a trecut pe aici, Regina Maria a fost fascinata de castel si l-a renovat ocupandu-se personal de reamenajare…multe usi fiind pictate chiar de Majestatea Sa.

Majestatea Sa Regina Maria iubea muzica marelui Bach si l-a restaurarea castelului a adaugat, pe unul din turnuri,un dispozitiv asemanator unei trompete care, atunci cand batea vantul, canta muzica lui Bach.

In curtea castelului se afla o fantana si daca arunci bani in ea se pare ca aduce noroc, iar cei ce fura banii din mica fantana o sa moara. Nu pot sa va confirm acest lucru, dar ce imi place mai mult la acest castel este faptul ca renumele acestuia este dat de figura lui Vlad Tepes. Exista si un mic legat de modul in care sa arunci banii in fantana: banutul trebuie aruncat peste umar si daca nimeresti fantana – ti se indeplineste dorinta, iar daca nu intra in fantana- nu ti se indeplineste.

Se spune ca fostul domnitor al Tarii Romanesti era temut pentru simplul fapt ca tragea in teapa orice persoana care il submina cat si pe dusmani. Unii dintre turistii straini care au vizitat castelul sustin ca inca se mai aud strigatele si plansetele victimelor torturate.

Advertisements

Categories

%d bloggers like this: